D vitamin kiváló hatása: golyóálló mellény betegség ellen

D vitamin kiváló hatása: golyóálló mellény betegség ellen

D vitamin kiváló hatása: golyóálló mellény betegség ellen 600 400 Biró László

Azonnal alkalmazható tanácsok D vitamin szedéséhez: ezekről feltétlenül tudnod kell

Szinte már elcsépeltnek hangzik, annyiszor hallhattad. Fogyassz sok D vitamint járványok idején. Ezzel javíthatod a szervezeted ellenálló-képességét, és kisebb eséllyel leszel beteg.

D vitamin szedése: így segít a betegségek ellen!

D vitamin szedése: golyóálló mellény betegségek ellen

Az amerikai Betegségmegelőzési Központ (CDC) korábbi vezetője, dr. Tom Frieden egyenesen azt mondta:

A koronavírus fertőződési veszély kockázatát csökkentheti a D vitamin.

Tudtad-e, hogy:

 • Kik a leginkább veszélyeztettek a D vitamin hiány miatt?
 • Hogyan védhet a betegségek ellen?
 • Mennyi az optimális mennyiség?
 • Mit okoz a D vitamin túladagolása?

Figyelem: a tartósan alacsony D vitamin szint nagy veszélyforrást jelent! A Budai Egészségközpont cikke szerint a hiánya szinte minden betegség kockázatát megnöveli. Így például a daganatos megbetegedésekét, szív-érrendszeri betegségeket, magas vérnyomást, agyvérzést, meddőséget és asztmát.

Ebben a bejegyzésben megnyugtató válaszokat kapsz az összes fontos kérdésedre. Így biztonságosan, és megfelelő mértékben fogod tudni a szervezeted D vitaminnal ellátni.


Mire jó a D vitamin?

Ez az egyik legfontosabb vitamin a szervezet számára. Az emberi élet számos területén gyakorol pozitív hatást.

Zsírban oldódó vitaminról van szó. Kevesen tudják, de éppen ezért úgy tudod segíteni a D vitamin hatékonyabb felszívódását, hogyha zsírban gazdag ételeket eszel. Ilyenek például a mandula, avokádó, olivaolaj, csukamájolaj, lazac, vagy magas zsírtartalmú tej. Ezek önmagukban is hasznos források.

Nézzük meg, hogy mi mindenre jó:

Immunrendszer általános erősítése

Növeli az immunrendszer erejét, ellenállóba teszi a szervezetet a baktériumok és vírusok ellen.

Dr. Novák Hunor, az elismert gyermekorvos ezt írja:

„Számítások szerint a D-vitamin megfelelő pótlása és szintje esetén az összes daganatos betegség 35%-kal, az influenzás megbetegedés gyakorisága pedig akár 90%-kal is csökkenne!”

A Budai Egészségközpont cikke alapján a D vitamin tudományos vizsgálatokkal igazoltan véd a H1N1 vírus ellen.

Csontok erősítése, csontritkulás csökkentése

A kalcium a csontok építőanyaga. A kalcium a bélből szívódik fel, és ehhez D vitaminra van szükség. Tehát nagyban hozzájárul a csontozatod erejéhez és épségéhez. Továbbá segíthet elkerülni a csonttöréseket és idősebb korban a csontritkulást.

Rák elleni védekezés elősegítése

Az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet állásfoglalása alapján a D-vitamin szerepet játszik a vastagbél-, prosztata- és emlőrák megelőzésében.

Az angol Wikipedia is beszámol hasonló pozitív kutatási eredményekről. Azonban megjegyzi, hogy további kísérletekre van szükség az ok-okozati viszony egyértelmű bizonyítására.

Cukorbetegség kockázatának csökkentése

Az NHI tudományos cikke alapján az egyre növekvő számú kutatás azt sugallja, hogy a D-vitamin szerepet játszhat az 1. és a 2. típusú cukorbetegség, a magas vérnyomás és glükóz intolerancia megelőzésében és kezelésében.

Az egyik legjobb vitamin a napfényből is kinyerhető

Tudtad, hogy azonnal D vitamin képződik a bőrödön, hogyha napfény éri? Ha a trópusokon élnénk, akkor semmilyen pótlásra nem lenne szükségünk. Ezért mondják sokan, hogy a legmegfelelőbb d vitamin a napfény.

Természetes napfény: az egyik legjobb D vitamin forrás

Természetes napfény: az egyik legjobb D vitamin forrás

Azonban itthon az őszi-téli időszakban az értékes napsütés nagyon kevés. Ráadásul az emberek ekkor teljesen be vannak öltözve, így a nap kisebb testfelületet ér el. Ezért a magyar emberek 95%-a a tél végére D vitamin hiányossá válik.

Tévhitek eloszlatása:

 • NEM IGAZ: Az ablaküvegen besütő napfény D vitamint termel. (az üveg elnyeli az UVB sugárzást).
 • NEM IGAZ: A szolárium D vitamint termel. (A szolárium UVA sugarakat bocsát ki, ami nem segíti a termelődést).
 • IGAZ: A légköri szennyeződések rontják a napfény hatását.
 • IGAZ: A fényvédő krémek rontják a napfény hatását (ebben a vonatkozásban).
 • IGAZ: Idősebb korban rosszabbul hasznosul a napfény.

Mindezzel nem azt akarom mondani, hogy fényvédelem nélkül legyél a napon hosszú ideig. A napfény valóban kitűnő D vitamin forrás. Viszont mindenképp mértékkel alkalmazd. Elegendő, hogyha napi 15-20 percet sétálsz, úgy hogy a karodat és az arcodat érje a nap.

D vitamin hiánya komoly egészségügyi problémákat okozhat

Milyen természetes források léteznek még a napfény mellett? Miben van D vitamin?

A természetben előforduló D vitamin tartalmú ételek listája sajnos eléggé rövid. A zsíros halak, például a lazac, tonhal és a makréla ilyen. Kisebb mennyiségben megtalálható a sajtban és tojássárgájában.

Viszont az a rossz hír, hogy hiába eszel változatosan. Pusztán ételekkel nem tudod fedezni a szervezeted D vitamin szükségletét.

Mindezek miatt megdöbbentően sok ember szenved a hiányától:

A Wikipedia felmérése szerint 1 milliárd embert érint a világon a D vitamin hiány.

Kik vannak leginkább veszélyben?

 • Idősebb korosztály: az idősebb felnőtteknél fokozottabban fennáll a D vitamin hiány kockázata. Egyrészt ők többet vannak a lakásban, ezért kevesebb napfény éri a bőrüket. Másrészt az öregedő bőr kevésbé hatékonyan szintetizálja a napfényt.
 • Kevés napfényt kapó emberek: Az éghajlatunk miatt, mi magyarok ebbe a kategóriába tartozunk. Még veszélyeztetettebbek azok, akik benti munkát végeznek, illetve nyáron is sokat vannak a lakásban (pl: home-office).
 • Csecsemők: az anyatej önmagában nem tartalmaz elegendő D vitamint. Számukra külön bevitel szükséges.
 • Gyulladásos bélbetegek, és más, a zsír felszívódását gátló betegségekben szenvedők. A D vitamin a zsírban oldódik. Ezért kiemelt fontosságú, hogyan tud felszívódni a bélből. A felszívódás rosszabb májbetegség, cisztás fibrózis és fekélyes vastagbélgyulladás esetén.
 • Elhízott emberek: a bőr alatti zsírréteg megváltoztatja a felszívódását a bőrből. Így kevésbé tud hasznosulni.

D vitamin hiány tünetei

A D vitamin hiány leggyakoribb tünetei az alábbiak: Rendszeresen visszatérő betegségek és fertőzések. Fáradtság, rossz hangulat. Hátfájás, izomfájdalom és csontfájás. Lassú sebgyógyulás, esetleg hajhullás.

Mit okozhat a hiánya?

Figyelem! Hogyha a hiány tartósan és hosszú ideig fennáll, akkor egészségügyi komplikációk léphetnek fel. Ilyenek lehetnek például:

 • Betegségek és fertőzések esélye megnő;
 • Csontritkulás, csonttörések következhetnek be;
 • Szív- és érrendszeri panaszok jelenhetnek meg;
 • Magas vérnyomás, agyvérzés kockázata nőhet;
 • Daganatos betegségek esélye növekszik;
A D vitamin hiány növeli a betegségek kockázatát

A D vitamin hiány növeli a betegségek kockázatát

Azt javaslom, hogy semmiképp se hagyd, hogy a D vitamin hiány kialakuljon Nálad.

Mit tehetsz akkor, ha az ételekből nem lehet elegendő mennyiséget kinyerni? Ráadásul a napfény által termelt mennyiség is korlátozott, főleg szeptembertől – májusig?

A megoldás a D vitamint tartalmazó étrend-kiegészítők fogyasztása. Viszont ezeket is megfelelő mértékkel szedd, ugyanis fennállhat a D vitamin túlzott bevitelének kockázata is.

Túladagolás

A jó hírem az, hogy napozással sohasem fogod túladagolni a D vitamint. A szervezeted szerencsére hatékonyan védekezik ez ellen. A többlet egyszerűen lebomlik.

Normál ételekkel sem tudod túladagolni a D vitamint bevitelt. Egyszerűen kevés élelmiszerben található meg, ráadásul nagyon kis mennyiségben. Pusztán ételekkel fizikai képtelenség a túladagolása.

Hogyan lehetséges mégis a túladagolás?

Fentiek ellenére, ritkán mégis bekövetkezik a túladagolás.

Ne felejtsd el, hogy zsírban oldódó vitaminról van szó. Tehát a szervezet képes elraktározni azt. Ez egyben azt is jelenti, hogy a túlzott bevitel miatt a D vitamin jelentősen felhalmozódhat benned. És ez már nem feltétlenül egészséges.

A D vitamin tabletta étrend-kiegészítő termékek hasznosak lehetnek kiegészítésre, mert koncentráltan található bennük nagyobb mennyiség. Ha azonban túlzásba viszed ezek szedését, akkor előfordulhat a D vitamin túladagolása.

(Azért a valóságban ez ritkán fordul elő. Az Oman Medical Journalban megjelent kutatás szerint túladagolás napi 50,000 NE bevitelnél jelentkezhet. Egy átlagos D vitamin tabletta 1,000 – 2,000 NE mennyiséget tartalmaz).

Túladagolás veszélyei és tünetei

Mit okoz a szervezetedben a túlzott mennyiségű D vitamin? Íme a rövid levezetésem:

 1. A túl sok D vitamin segíti a kalcium felszívódását.
 2. Ami egyben növeli a felszívódó kalcium mennyiségét.
 3. A nagy kalcium mennyiség pedig nem csak a megfelelő helyére (a csontokba) épül be.
 4. Hanem lerakódik az érhálózatban és a vesében is.
 5. Ezáltal megemelkedhet a vér kalcium szintje.
 6. Mindezek miatt vesekő képződhet, és a lágy szövetek elkezdhetnek meszesedni.

A D vitamin mellékhatása és tünetei az alábbiak lehetnek: hányinger, hányás, étvágytalanság, szomjúság érzet.

Mi a megoldás. hogy elkerüld a túladagolást? Tartsd be az ajánlott napi mennyiséget. Illetve tartsd kontroll alatt az étrend-kiegészítők használatát.

Napi szükséges mennyiség – így szedd!

Hogyan és mi alapján számolják ki az orvosok és kutatók a szükséges bevitelt?

A napsugárzás mennyisége és minősége jelentősen eltér a világban. Ráadásul az emberek fényvédő krémeket használnak, és egyéb módon védik magukat a nap sugarai ellen. Ezért az orvosok inkább úgy kalkulálnak, hogy az összes D vitamint szájon át veszik be az emberek.

Mindezek alapján a biztonságos és megfelelő napi D vitamin bevitel: 1500 NE – 2000 NE. (Az NE jelölés a Nemzetközi Egységet rövidíti. Angol megfelelője az IU, azaz International Unit).

18 éves kor felett, napi 1,500 – 2,000 NE mennyiséggel tökéletesen biztosítod szervezeted D vitamin igényét. Ezt a beviteli mennyiséget megerősíti a magyarországi orvosok által közösen kiadott és aláírt 2014-es D vitamin konszenzus, és tanulmány is.

Alpha Man immunerő növelő: tökéletes megoldás D vitamin pótlásra

Az immunrendszer erősítésére, a tesztoszteron szint fokozására és a keringési rendszer támogatására az Alpha Man készítményt javaslom.

Elsőrangú megoldás D vitamin, szelén, cink, Q10, és B6 vitamin együttes és biztonságos pótlására is.

Az Alpha Man elsősorban immunerősítésre, vérkeringés javítására, és a szexuális képességek növelésére szolgáló multivitamin férfiaknak. Többek között emelt szintű D-vitamint, szelént, Q10-et, cinket, különösen hatásos csüdfű gyökeret, ginsenget, arginint és B6 vitamint is tartalmaz. A termék összetevőit, azok ideális mennyiségét Magyarország vezető élelmiszer-szakértője állította össze. Mindösszesen 10 féle vitamin, nyomelem és mikrotápanyag egyedi kombinációja speciálisan férfiak számára készült.

Alpha Man: Kitűnő immunerősítő és potencia fokozó vitamin férfiaknak

Alpha Man: Kitűnő immunerősítő és potencia fokozó vitamin férfiaknak

Ezen hatóanyagok bármelyike egyesével megvásárolva önmagában több ezer Ft lenne. Ezért az Alpha Man immunerő növelő kapszula ár-érték arányban kiemelten kedvező. Az Alpha Man egy különösen hatásos potenciafokozó és multivitamin kombináció.

Milyen eredményeket érhetsz el az Alpha Man használatával?

 • Erősíti az immunrendszert: emelt szintű D-Vitamin, B6 vitamin, ginseng és csüdfű gyökér tartalmával teljeskörű támogatást biztosíthatsz az immunrendszered számára.
 • Erősíti a szexuális képességeket: Magas cink, szelén, ginseng és arginin tartalmával emeli a tesztoszteron szintet, és fokozza a potenciát, emellett egészséges módon növeli a libidódat.
 • Egészségesebb vérkeringés: A csüdfű gyökér támogatja a keringési rendszer egészségét. Az arginin hatékony az érelmeszesedés megelőzésében és visszafordításában.
 • Állóképesség és vitalitás javítása: A Maca gyökér hozzájárul az optimális állóképesség és vitalitás fenntartásához.
 • Támogatja a pajzsmirigy működését: 200 mikrogramm szelén tartalmával tökéletes szelén forrást biztosít a pajzsmirigy problémák megelőzésére.
 • Nincs mellékhatása: Cukorbetegek, vérnyomás betegek is gond nélkül szedhetik.

Az Alpha Man OÉTI notifikációval rendelkező, legális, megbízható kiemelt hatásfokú multivitamin készítmény. OÉTI notifikációs száma: 22208/2019. Az Alpha Man kapszula teljes biztonsággal fogyasztható bármilyen életkorban.

Rendelj hatásos és megbízható Alpha Man immunerő növelő készítményt itt:

 • Alpha Man immunerő növelő

 • Alpha Man 2 doboz ingyen szállítással

 • Alpha Man 5+1 doboz ingyen szállítással


Olvass további érdekes cikkeket a témában:

A pajzsmirigy alulműködés a férfiak 64%-ánál merevedési zavart okoz

A pajzsmirigy zavarokról Neked is egy nőket érintő elhízási probléma ugrik be? Állj meg egy pillanatra és figyelj: ez ma már sajnos a férfiak betegsége is.

Libidó, azaz a nemi vágy növelése férfiaknál. Van rá megoldás!

A túl alacsony szexuális vágy tényleg valós bajt jelenthet. Itt és most megmutatom, hogy mi a legjobb megoldás a libidód maximalizálása érdekében!

 

 

Mi a süti?

A számítógép merevlemezéről egy weboldalra megküldött információkat nevezzük ” süti”-nek. A sütik nem számítógépes programok, csupán kis információs fájlok, amelyek lehetővé teszik, hogy egy weboldal a felhasználó böngészési szokásairól adatokat rögzítsen. A legtöbb weboldal használ sütiket, mivel ezek hozzájárulnak az internetes felhasználói élmény kényelmesebbé tételéhez. A sütik segítségével a weboldal személyre szabott szolgáltatásokat nyújthat (például megjegyzi a bejelentkezési adatokat, bevásárlókosárba helyezett termékeket vagy az adott felhasználó számára releváns tartalmakat).

Különböző típusú sütik léteznek: időleges sütik (munkamenet süti), amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek. Léteznek állandó sütik, amelyeket a böngésző nem töröl, hanem törlésig vagy érvényességük lejártáig aktívak maradnak (amely attól függ, hogy a weboldal milyen időszakot adott meg a sütik élettartamaként).

Hogyan törölhetők a sütik?

A legtöbb böngésző automatikusan fogadja a sütiket. A sütiket a felhasználó a böngészőjében kikapcsolhatja, de ha ezt teszi, sok olyan funkciót veszíthet el, amelyek a weboldal megfelelő használatához szükségesek. További információkért a sütikre vonatkozóan, látogass el a allaboutcookies.org/ weboldalra, amely átfogó és független tájékoztatást nyújt a sütik letiltásáról a böngésző beállításaiban, illetve a számítógépen található sütik törléséről.

A mobiltelefonon található sütik törléséről olvasd el a konkrét telefonkészülék használati útmutatóját.

A potencianovelo-szerek.hu weboldalon használt sütik listája

A személyre szabott felhasználói élmény biztosításához ez a weboldal sütiket használ. Ahányszor belépsz az oldalra, az oldal a számítógépedre sütiket küld, illetve azokhoz fér hozzá. A használt sütik listája:

Kategória Cél Élettartam 1. vagy 3-ik fél cookie
Feltétlenül szükséges sütik A bejelentkezési állapot kezelése Munkamenet cookie 1. fél cookie
Feltétlenül szükséges sütik A felkeresési forgalom támogatása Munkamenet cookie 1. fél cookie
Teljesítmény sütik A weboldal látogatottságának követése Munkamenet és állandó sütik 3-ik fél cookie

1) Feltétlenül szükséges sütik: ezek a sütik a weboldal használatához szükségesek, lehetővé teszik a weboldal funkcióinak igénybe vételét, például a weboldal biztonságos részeihez való hozzáférést. Ezek nélkül néhány kért szolgáltatást, például a regisztrált felhasználók számára történő gyorsított vásárlást nem tudjuk nyújtani.

2) Teljesítmény sütik: ezek a sütik információkat gyűjtenek a felhasználó weboldal használatáról, például, hogy mely oldalakat látogatja leggyakrabban, vagy milyen hibaüzenetet kap a weboldalról. Ezek a sütik nem gyűjtenek a látogatót azonosító információkat. A sütik által gyűjtött információk általánosak és névtelenek. Csak a weboldal működésének javítására használhatók.

3) Funkció sütik: ezek a sütik lehetővé teszik a felhasználó választásainak rögzítését (például megadott név, nyelv vagy régió) és bővített, személyre szabott funkciók használatát teszik lehetővé. Az ezen sütik által gyűjtött információk névtelenek is lehetnek és nem alkalmasak a más weboldalak látogatásának követésére.

Jelen Jogi Nyilatkozat, Adatvédelmi Nyilatkozat és a Süti tájékoztató elfogadásával, valamint a weboldal látogatásával és használatával elfogadod a sütik használatát. A sütik használatát elfogadhatod a web böngészőben megadott beállításokkal is.


Click to enable/disable Google Analytics tracking code.

Click to enable/disable Google Fonts.

Click to enable/disable video embeds.

Adatkezelési tájékoztató

Ez a weboldal „cookie-kat” más néven „sütiket” használ.