Óvszer aggályok leküzdése egyszer és mindenkorra. Ezt csináld hozzá!

Óvszer aggályok leküzdése egyszer és mindenkorra. Ezt csináld hozzá!

Óvszer aggályok leküzdése egyszer és mindenkorra. Ezt csináld hozzá! 600 400 Biró László

Élvezetes, biztonságos és szorongás nélküli szex óvszerrel? Abszolút lehetséges.

Számtalan megkeresést kapok férfiaktól különféle témakörökben. Az óvszer használata terén az alábbiak a leghangsúlyosabb aggodalmak:

 • Félelem a nemkívánt terhességtől (még helyes óvszerhasználat mellett is!),
 • Nagyfokú félelem a nemi betegségektől,
 • Aggodalom a kínos helyzetektől az óvszer felhúzása során,
 • Nem jók az óvszer méretek: „nagyon szorít”, vagy éppen „túl nagy rám a gumi”,
 • Félelem, hogy az óvszer felhelyezése után a merevedés megszűnik.

Ezek mind természetes és érthető aggályok. Azonban meglepően sok férfi küszködik velük.

Tudtad, hogy a tökéletes óvszerhasználat mellett a teherbe esés esélye csupán 2%?

Ezzel szemben viszont az Ardent Media 2007-ben közölt tudományos publikációja megdöbbentő. Ez alapján a tipikus „átlag” óvszerhasználat esetében 18% a teherbe esési esély. Ami ennél is rosszabb, hogy a hibás óvszerhasználat miatt hasonló eséllyel kaphatóak el különböző nemibetegségek is.

Mindezek miatt roppantul fontos, hogy maradéktalanul tisztában legyél az óvszerek kifogástalan használatával.

Így élvezheted legjobban a szeretkezést óvszerrel

Szeretkezés óvszerrel? Így élvezheted legjobban!

Ne aggódj, itt és most teljeskörűen segítek a gumi kérdésben. Ebben a cikkben tömören és érthetően végigvesszük a megfelelő óvszer méretek kiválasztását és a helyes használatát. Megnyugtató és rögtön hasznosítható válaszokat kapsz az összes leggyakoribb kérdésre is.

Így a lehető legbiztonságosabb módon, felelős férfiként védekezhetsz a nem kívánt terhesség és a nemibetegségek ellen. Azt is megkockáztatom, hogy meg is fogod szeretni a kondomot. És akár egy kellemes szex játékként gondolsz majd rá, amellyel élvezetesebb lehet a szeretkezés.


Óvszer kiválasztás kulcsfontosságú tudnivalók

Gondolj bele ebbe:

Mi történik, hogyha nem a kényelmednek megfelelő gumit választasz? Nem fogod jól érezni magad szex közben. Feszengeni fogsz, és azt várod, hogy inkább legyen már vége. Ezért elengedhetetlen számodra a kifogástalan és mindenben passzoló gumióvszer használata.

Tekintsük át röviden együtt az óvszer vásárlás szempontjait:

 • Óvszer méretezés: olyan kell, ami tökéletesen passzol

Az Indiana Egyetem kérdőíves felmérésében a megkérdezett férfiak több mint felének okozott gondot a nem megfelelő méretű gumi.

Én ennél tovább megyek:

„Véleményem szerint a rossz óvszer méretek választásból adódik az összes félelem, kényelmetlenség és probléma 95 százaléka.”

De hogyan válaszd ki a számodra megfelelő óvszer méretet? Kövesd az alábbi lépéseket:

Óvszer méretek meghatározása

Óvszer méretek meghatározása

 1. Érd el, hogy teljes erekciód legyen
 2. Tekerj egy zsinórt a hímvessződ tövére a legvastagabb pontnál
 3. Mérd meg a zsinórt egy vonalzóval: így megkapod a péniszed kerületét
 4. Nézd meg a lenti táblázatban, hogy melyik a Neked megfelelő óvszer méretezés
Péniszed kerülete Óvszerméretezés
9.5 – 10,5 cm 47-50 mm
10,5 – 12 cm 52-55 mm (EU Standard méret)
12 – 13 cm 56-59 mm
13 – 15+ cm 60-69 mm

Extra tipp: Nézd meg a MySize elnevezésű óvszer márka weboldalát. Ez a termék egyetlen dologgal emelkedik ki a kínálatból, de azzal toronymagasan. Különböző óvszer méretek terén 7 fajtát kínál. Ráadásul a weboldalukon, és minden egyes MySize kondom dobozban is található egy kis mérce. Ezzel is könnyedén meghatározhatod a saját óvszer méretezésedet.

Gratulálok, most már pontosan tudod a hozzád leginkább passzoló óvszer méretezést. Hidd el, ritka kincs ez. 🙂

 • Óvszer rendelés vagy óvszer vásárlás?

A legtöbb boltban (Tesco, DM, stb.) leginkább a szabványméretű óvszer vásárlás lehetséges. Tehát a fenti táblázat alapján az 52-55 milliméter szélességű.

Az jött ki a mérésed alapján, hogy a standardtól eltérő a méreted? Ez esetben az óvszer rendelést javaslom az óvszer vásárlás helyett. Legegyszerűbb, hogyha a fentebb említett MySize gumit rendeled meg. Keress rá az Árukeresőn, válaszd ki a saját méretedet, és egyszerűen rendeld meg azt.

 • Késleltetős óvszer?

Oldd meg ejakulációs problémáidat és tedd még élvezetesebbé az ejakulációt!

Megoldások, hogy tovább bírd az ágyban

A késleltetős óvszer felhúzása azért szokott felmerülni, hogy tovább bírja az ember az ágyban. Például a Durex is árul ilyet. A késleltetős óvszert benzokainnal (helyi érzéstelenítésre használt gyógyszerrel) vonják be belülről.

Személy szerint én nem javaslom a késleltetős óvszer használatát. Egyrészt kevesebbet érzel, és így kevésbé élvezed majd magát az együttlétet. Emiatt a merevedésed is könnyebben meggyengülhet, vagy meg is szűnhet aktus közben. Harmadrészt előfordulhatnak allergiás tünetek is a benzokain miatt.

Ha gyorsan elmész az ágyban, akkor erre vannak jobb megoldások. Nézd meg a ejakuláció és magömlés segítése témában írt, részletekbe menő cikksorozatomat.

 • Óvszer allergia és a megoldása

A legtöbb kondom latex anyagból készül. A férfiak és a nők túlnyomó többsége nem tapasztal semmiféle óvszer allergia tünetet. Azonban az emberek egy kis százaléka érzékeny a latexre. Kiütések, szúró és égető érzés jelentkezhet az óvszer allergia tüneteként.

Ha allergiás tüneteket tapasztalsz magadnál vagy partnerednél, akkor a következőt javaslom. Keress rá erre a kifejezésre a Google-ben: „latexmentes óvszer”.  Vegyél ilyet, és ennek használatával elmúlnak az óvszer allergia tüneteid. (Példa: Lifestyles SKYN Elite latexmentes óvszer).

Kipróbálás egyedül – a profi használat begyakorlása miatt

Megvetted a gumit. Oké, és most hogyan tovább?

Azt javaslom, hogy egy darabot áldozz fel. És tapasztald ki az új gumióvszer tulajdonságait először egyedül, nyugodt körülmények között. Így később amikor a tényleges akcióra kerül a sor, nem kerülsz kínos helyzetbe.

 • Szavatosság ellenőrzése

Az óvszer felhúzása előtt legelőször ellenőrizd az kondom szavatosságát (ez rá van nyomtatva a csomagolásra). Ez azért fontos, mert a lejárt kondom hatványozottabban könnyebben szakad. A lejárat ellenőrzése kb. 3 másodperces művelet, érdemes mindig ezzel kezdeni. Nehogy emiatt legyen később problémád.

Még egy tipp: Nyomd meg kissé a gumit a csomagolásában, még a felbontás előtt. Akkor jó, hogyha érzel levegőt a fóliában. Ha a csomagolás pl. szakadt, akkor nem fogsz érezni benne légbuborékot. Ez esetben a gumióvszer károsodhatott. Ilyet ne használj semmiképp.

 • Óvszerek helyes felbontása, hogy biztosan ne szakadjon ki

Óvszerek kibontása: csakis a kezeddelSokan a fogukkal próbálják felszakítani az csomagolást. Ez hiba.

Ugyanis a fogaddal megsértheted a gumit, ami kiszakadhat vagy megsérülhet. Így azonnal elveszti minden védelmi szerepét.

Megoldás: csak a kezedet használva nyisd ki az csomagolást. Ne használj ollót vagy kést sem. A csomagolás recés szélénél kezdd óvatosan megbontani az ujjaiddal, ott könnyebben megy.

Látod, ezért is érdemes elsőre egyedül tesztelni az kondomot. Már a kinyitás is egy jó „első mérce”. Ha nagyon nehezen megy, akkor még frusztrálóbb lenne közvetlenül a szex előtt szenvedni vele a barátnőd előtt… Ha macerás a kinyitása egyedül nyugodt körülmények között, akkor egyszerűen válassz egy másik márkát. Amit szintén kipróbálhatsz egyedül. És így elmarad a kínos közjáték az együttlét során.

 • Óvszer felhelyezése tökéletesen: így csináld!

Most letesztelheted a gyakorlatban, hogy tényleg jó az óvszer méretezés. Illetve, hogy kellően komfortosan érzed-e magad benne.

Ennek a fázisnak az is előnye, hogy gyakorlatot szerzel az óvszer felhúzása során. Így a szex előtt már könnyen és profin fogod csinálni.

Óvszer felhúzása: figyelj, hogy ne fordítva tedd fel!

Óvszer felhúzása: figyelj, hogy ne fordítva tedd fel!

Óvszer felhúzása helyesen:

 1. Vizsgáld meg a kibontott gumit, hogy nincs-e rajta semmilyen sérülés vagy szakadás.
 2. Győződj meg róla, hogy a legörgethető része van kifelé (lásd fentebbi kép)
 3. Fogd meg a kondom csúcsát és szorítsd össze két ujjal. Ezáltal teljesen kinyomod belőle a levegőt, és helyet csinálsz az szeretkezés végén kilövellő spermának.
 4. Helyezd rá az gumit a teljesen merev péniszedre, miközben két ujjal továbbra is fogod a csúcsát.
 5. A másik kezed ujjaival óvatosan görgesd lefelé az kondomot a péniszed tövéig. Vigyázz, hogy a körmeid ne érintsék meg az óvszert eközben, mert könnyen kiszakíthatod.
 6. Ha bárhol látsz még levegőbuborékot az gumi alatt, akkor a kezeddel simítgasd le és tüntesd el ezeket.
 7. Most elengedheted az óvszer csúcsát.

Gratulálok, tökéletesen elvégezted az óvszer felhelyezését! Most figyeld meg, hogy érzed magad benne. Nem túl szoros? Nem túl bő? Ezen esetekben próbálkozz egy másik méret rendelésével (lásd fenti óvszer méret meghatározás technikát és táblázatot).

Extra tipp: szerezz be egy jó minőségű vízbázisú síkosítót.

Minél jobb az koton síkosítása, annál kevésbé jellemző, hogy megsérül vagy kiszakad majd a szex közben. Ilyenek például a Just Glide, Eros Aqua, Aquaglide original síkosítók. De a Durex-nek is van vízbázisú síkosítója.

Olajos alapú síkosítókat nem ajánlom kondommal együttes használatra. Ezek roncsolhatják az anyagát.

Így használd az óvszert a szeretkezés során

Ha követted a fenti lépéseket, akkor abszolút felkészült vagy óvszerek témában.

Azt javaslom, hogy legyen nálad legalább 1 tartalék a korábban egyedül kipróbált óvszerből. Ha az első kiszakadna, vagy újra megkívánjátok egymást az első menet után, akkor lesz mihez nyúlni.

A korábbi gyakorlás miatt, a szex előtti óvszer felhúzás egy pillanat műve lesz. Nem fogsz semmi kellemetlenséget érezni közben. Miután stabilan fent van az gumi, készen állsz a szeretkezésre. Ebben most nincs szükséged a segítségemre… 🙂

…vagy ha mégis, akkor olvasgasd bátran a Női élvezetek anatómiája cikksorozatomat.

 • Ezekre figyelj még szex közben:

 1. Használj bőségesen síkosítót a szeretkezés közben. Ez egyrészt extra élvezetet is okozhat, illetve kisebb eséllyel szakad ki az gumi.
 2. Pózváltáskor használd ki az alkalmat, és ellenőrizd gyorsan hogy az óvszer a helyén van-e és nem szakadt-e ki.
 3. Ha mégis elszakad az óvszer, akkor jobb minél hamarabb észrevenni. Ez esetben tedd fel rögtön a tartalék gumit és folytatódhat a szeretkezés. így sokkal kisebb az esély, hogy probléma lesz. (Utána érdemes azért elmenni vizsgálatra, hogyha alkalmai partnered volt).
 • Szeretkezés utáni lényeges teendők

Amikor vége az aktusnak, még merev állapotban rögtön húzd ki a péniszedet a hüvelyből. Ez a legbiztonságosabb módszer.

Ha lankadt állapotban húzod ki, akkor lejöhet az óvszer, esetleg szivároghat mellette a sperma. Így az egész óvszer használat nem ért semmit.

Óvatosan vedd le a gumit. Az aljánál végig biztosítsd a kezeddel, nehogy kifolyjon a tartalma. Miután levetted, köss rá egy csomót, és dobd ki a kukába. Fontos, hogy ne WC-ben akard lehúzni! El tud dugulni a tőle. Ráadásul a környezet kímélése miatt is sokkal jobb megoldás a kuka.


„Ha megfogadod fenti tanácsaimat, akkor biztonságosabb, komfortosabb és élménydúsabb lesz az óvszerhasználat.”


Felhőtlen élvezet az óvszer használata mellett

Sok férfi olvasónk panaszolta, hogy minden jó tanács ellenére továbbra sem szereti az óvszert.

Mert elmúlik tőle az „ihlet”. Azaz csökken, vagy akár teljesen megszűnik a merevedés. Vagy csak egyszerűen kevésbé élvezetes a szex. Persze, tudják, hogy hasznos. Tudják, hogy vigyázni kell a betegségekkel. Tudják, hogy meg lehet előzni vele a nemkívánt terhességet. És mégis…

Bármilyen fajtát is válasszanak (tökéletes méret, szuper vékony, hőáteresztő, szagosított, stb). Akkor is rosszabb lesz a szeretkezés minősége, mint óvszer nélkül.

Erre a problémára van egy kitűnő tanácsom:

Az óvszer használata mellett próbáld ki a Gentlemanus potencianövelőt a megingathatatlan merevedésért. Rendkívüli módon megerősíti az erekciódat, és a magabiztosságodat is. Így a merevedésed a gumiban is tartós és kőkemény lesz. Ezzel egycsapásra megszűnnek az óvszerrel kapcsolatos maradék aggodalmaid is.

Óvszer mellé próbáld ki a kiugróan hatásos Gentlemanus potencianövelőt!

A Gentlemanus tökéletes megoldás mindenfajta merevedési zavarra, stresszre, vagy ha egyszerűen csak többet szeretnél nyújtani az ágyban. Mostantól kezdve soha többé nem kell aggódnod a szeretkezés kimenetele miatt.

Gentlemanus: rendkívül intenzív merevedés a szex teljes ideje alatt

Stressz nélkül, maximálisan felszabadultan élvezheted a szeretkezést

Stressz nélkül, maximálisan felszabadultan élvezheted a szeretkezést

A Gentlemanus potencianövelő legfőbb előnyei:

 • Hihetetlenül feldobja a szexuális együttlétet
 • Rendkívül gyorsan hat (30-60 perc), és akár többször is képes lehetsz az akcióra
 • Tökéletesen megoldja a lelki és fizikai merevedési problémákat
 • A nők imádni fogják az extra keménységet és magabiztosságodat
 • Több ezer férfi vásárlónk 90-95%-nál teljes mértékben bevált

Nem kell aggódnod, a szeretkezés után azért abbamarad a merevedés. Így nem derül ki partnered számára, hogy potencianövelőt alkalmaztál. Újabb ingerlés hatására ismételt erős merevedést tudsz majd produkálni.

A Gentlemanus-nak nincs, vagy teljesen elhanyagolható a mellékhatása. Ezért idősebb férfiak, cukorbetegek és enyhe vérnyomás problémások is nyugodtan szedhetik.

Gentlemanus: legális, megbízható és engedélyezett

A Gentlemanus egy legálisan megvásárolható, OGYÉI által notifikált étrendkiegészítő kapszula. Biztonságos, engedélyezett és kimagaslóan hatásos termék. A Gentlemanus potencianövelő készítmény notifikációs engedélyszáma: 24740/2020.

A visszatérő vevőink aránya a Gentlemanus potencianövelő esetében a legmagasabb.

Miért érdemes minket választanod?

Cégünk, a Perfect Play Kft. Magyarország vezető potencianövelő szállítója 2012. óta. Hisszük, hogy a szexuális teljesítmény és annak növelése olyan összetett kérdéskör, amely kiemelkedő szakértelmet, empátiát és segítőkészséget igényel.

A honlapon elérhető minőségi termékeket akár mobilról is könnyedén megrendelheted. Ne aggódj, diszkrét csomagolásunknak köszönhetően akár lakcímedre/munkahelyedre is kérheted a szállítást. A Nulla Kockázat Garanciával pedig biztosra mész. Ha valamiért nem válik be a termékünk, visszafizetjük a megrendelésed teljes összegét, szállítási költséggel együtt.G

Rendelj hatásos, erős és biztonságos Gentlemanus potencianövelőt itt:

Olvasd el itt, hogy mi történik a rendelésed után >

 • Gentlemanus 1 doboz potencianövelő

 • Gentlemanus 4 doboz ingyen szállítással

 • Gentlemanus 8+1 doboz ingyen szállítással


Olvass további érdekes cikkeket a témában:

Péniszgyűrű leghasznosabb gyakorlati tudnivalók

Erősíti az erekciót, és sok nőnek is tetszik. Azonban veszélyei is vannak, amelyekről érdemes tudnod. Átfogó, gyakorlatias elemzés a péniszgyűrűről!

Vibrátor az ágyban: vetélytárs a férfinek vagy hasznos segítség?

TÉNY: a nők 80%-a csak direkt csikló izgatással tud kielégülni. Ehhez pedig az egyik legjobb eszköz egy rezgős vibrátor. Tegyél egy próbát vele az ágyban!

Szólj hozzá

Mi a süti?

A számítógép merevlemezéről egy weboldalra megküldött információkat nevezzük ” süti”-nek. A sütik nem számítógépes programok, csupán kis információs fájlok, amelyek lehetővé teszik, hogy egy weboldal a felhasználó böngészési szokásairól adatokat rögzítsen. A legtöbb weboldal használ sütiket, mivel ezek hozzájárulnak az internetes felhasználói élmény kényelmesebbé tételéhez. A sütik segítségével a weboldal személyre szabott szolgáltatásokat nyújthat (például megjegyzi a bejelentkezési adatokat, bevásárlókosárba helyezett termékeket vagy az adott felhasználó számára releváns tartalmakat).

Különböző típusú sütik léteznek: időleges sütik (munkamenet süti), amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek. Léteznek állandó sütik, amelyeket a böngésző nem töröl, hanem törlésig vagy érvényességük lejártáig aktívak maradnak (amely attól függ, hogy a weboldal milyen időszakot adott meg a sütik élettartamaként).

Hogyan törölhetők a sütik?

A legtöbb böngésző automatikusan fogadja a sütiket. A sütiket a felhasználó a böngészőjében kikapcsolhatja, de ha ezt teszi, sok olyan funkciót veszíthet el, amelyek a weboldal megfelelő használatához szükségesek. További információkért a sütikre vonatkozóan, látogass el a allaboutcookies.org/ weboldalra, amely átfogó és független tájékoztatást nyújt a sütik letiltásáról a böngésző beállításaiban, illetve a számítógépen található sütik törléséről.

A mobiltelefonon található sütik törléséről olvasd el a konkrét telefonkészülék használati útmutatóját.

A potencianovelo-szerek.hu weboldalon használt sütik listája

A személyre szabott felhasználói élmény biztosításához ez a weboldal sütiket használ. Ahányszor belépsz az oldalra, az oldal a számítógépedre sütiket küld, illetve azokhoz fér hozzá. A használt sütik listája:

Kategória Cél Élettartam 1. vagy 3-ik fél cookie
Feltétlenül szükséges sütik A bejelentkezési állapot kezelése Munkamenet cookie 1. fél cookie
Feltétlenül szükséges sütik A felkeresési forgalom támogatása Munkamenet cookie 1. fél cookie
Teljesítmény sütik A weboldal látogatottságának követése Munkamenet és állandó sütik 3-ik fél cookie

1) Feltétlenül szükséges sütik: ezek a sütik a weboldal használatához szükségesek, lehetővé teszik a weboldal funkcióinak igénybe vételét, például a weboldal biztonságos részeihez való hozzáférést. Ezek nélkül néhány kért szolgáltatást, például a regisztrált felhasználók számára történő gyorsított vásárlást nem tudjuk nyújtani.

2) Teljesítmény sütik: ezek a sütik információkat gyűjtenek a felhasználó weboldal használatáról, például, hogy mely oldalakat látogatja leggyakrabban, vagy milyen hibaüzenetet kap a weboldalról. Ezek a sütik nem gyűjtenek a látogatót azonosító információkat. A sütik által gyűjtött információk általánosak és névtelenek. Csak a weboldal működésének javítására használhatók.

3) Funkció sütik: ezek a sütik lehetővé teszik a felhasználó választásainak rögzítését (például megadott név, nyelv vagy régió) és bővített, személyre szabott funkciók használatát teszik lehetővé. Az ezen sütik által gyűjtött információk névtelenek is lehetnek és nem alkalmasak a más weboldalak látogatásának követésére.

Jelen Jogi Nyilatkozat, Adatvédelmi Nyilatkozat és a Süti tájékoztató elfogadásával, valamint a weboldal látogatásával és használatával elfogadod a sütik használatát. A sütik használatát elfogadhatod a web böngészőben megadott beállításokkal is.


Click to enable/disable Google Analytics tracking code.

Click to enable/disable Google Fonts.

Click to enable/disable video embeds.

Adatkezelési tájékoztató

Ez a weboldal „cookie-kat” más néven „sütiket” használ.