A pajzsmirigy alulműködés a férfiak 64%-ánál merevedési zavart okoz

A pajzsmirigy alulműködés a férfiak 64%-ánál merevedési zavart okoz

A pajzsmirigy alulműködés a férfiak 64%-ánál merevedési zavart okoz 600 400 Biró László

A pajzsmirigy számára létfontosságú szelén lehet a megoldás. Ismerd meg a szelén erejét!

A pajzsmirigy zavarokról Neked is egy nőket érintő elhízási probléma ugrik be? Akkor állj meg egy pillanatra és figyelj: ez ma már sajnos a férfiak betegsége is.

Pajzsmirigy alulműködés tünetei merevedési zavart okozhatnak!

A pajzsmirigy alulműködés megdöbbentően nagyszámban merevedési zavart okoz

A pajzsmirigy működési zavarai a férfiak esetében szintén roppant gyakoriak és egyre inkább előtérbe kerülnek. Nagyjából minden ötödik férfi küzdhet súlyos vagy kevésbé súlyos pajzsmirigy problémákkal. Ez valós baj, ugyanis a pajzsmirigy gondok fokozott merevedési zavart és korai magömlést is okozhatnak.

Az egyik legnagyobb gond, hogy a pajzsmirigy alulműködésnek és túlműködésnek is olyan általános tünetei vannak, amelyek másra is utalhatnak. Például a fizikai vagy mentális kimerültséget sok férfi az „élet velejárójának” veszi. Pedig a háttérben lehet, hogy a pajzsmirigy zavarai állnak.

Ne aggódj, ebben a cikkben segíteni fogok Neked. Átvesszük, hogy milyen tünetek esetén javasolt megvizsgáltatnod a pajzsmirigyedet egy egyszerű vizsgálattal. Illetve bemutatom a szelén jótékony hatásait, ami bizonyos esetekben remek megoldást nyújthat pajzsmirigy zavarokra. Azt is megtudod, hogy mivel érdemes kombinálni a szelént, hogy ne csak pajzsmirigyed, de az egész tested erősebb, fittebb és aktívabb legyen.

Miért kiemelt fontosságú a pajzsmirigy az egészségünk szempontjából?

A szervezetünk számára nélkülözhetetlen, hogy a sejtjeink egymással összhangban működjenek. A sejtjeink közötti kommunikációt kémiai anyagok, az úgynevezett hormonok biztosítják.

Sajnos néha előfordul, hogy bizonyos hormonokból túl sok, vagy túl kevés termelődik. Ilyenkor elromlik az „összhang” a sejtjeink között. Ez pedig befolyásolja az egész szervezetünk működését, ami számtalan tünetet és egészségügyi problémát okozhat.

De hogy jön ide a pajzsmirigy? Hát úgy, hogy a pajzsmirigy az emberi test legnagyobb hormontermelő szerve. A pajzsmirigy által termelt hormonok felelősek az anyagcsere szabályozásáért. (Talán ezért is társítják sokan a pajzsmirigy zavarokhoz a hízékonyságot).

Pedig a pajzsmirigy hibás működése sajnos igen nagyszámú egészségügyi problémát is okozhat. A pajzsmirigy egyébként a nyakunk alsó részén található, a torok környékén.

Az alábbi három eset lehetséges:

 1. A pajzsmirigy jól működik. Ilyenkor megfelelő mennyiségű hormont állít elő.
 2. A pajzsmirigy alulműködik. Ez azt jelenti, hogy túl kevés hormont termel.
 3. A pajzsmirigy túlműködik. Ebben az esetben túlzottan sok hormon termelődik a pajzsmirigy által.

Sajnos a 2.-3. eset egyaránt problémát jelent. Mindkettő ijesztő kihatással lehet a férfiak szexuális teljesítőképességére is. Nézzük meg, hogy miért.

Miért okoz merevedési zavart a pajzsmirigy alulműködés és a pajzsmirigy túlműködés?

Pajzsmirigy alulműködés esetén kevesebb hormon termelődik, ezért lassabban működnek az anyagcsere folyamatok.

Egy 2005-ös kísérletben részt vevő pajzsmirigy alulműködéses férfiak 64%-ánál állapítottak meg valamilyen fokú merevedési problémát. További kutatások is hasonló eredményekre vezettek. Ezek egyértelműen igazolták, hogy a pajzsmirigy alulműködés kiugróan magas arányban merevedési zavart okozhat.

Pajzsmirigy túlműködés esetén túl sok hormon termelődik. Emiatt felgyorsul a szervezet, gyorsabb lesz a pulzus, emelkedhet a vérnyomás. A túlműködés is kiválthat merevedési zavart, de itt inkább a korai magömlés a jellemző tünet.

A kutatók egyelőre nem tudják teljes mértékben megmagyarázni az okokat. Mindenesetre a felmérések alapján megkérdőjelezhetetlen: a pajzsmirigy zavarok komoly szexuális problémákat okozhatnak a férfiaknál.

Milyen tünetek esetén érdemes kivizsgáltatnod magad?

Nézzük meg a pajzsmirigy zavarok tüneteit. Ha ezek közül egyszerre többet is tapasztalsz, akkor javaslom a mielőbbi orvosi kivizsgálást.

Pajzsmirigy túlműködés tünetei többek között a hajhullás és a testszőrzet elvesztése

Pajzsmirigy túlműködés tünetei többek között a hajhullás és a testszőrzet elvesztése

 • Pajzsmirigy alulműködés tünetei: hízás, hajhullás, testszőrzet elvesztése, bőrszárazság, fizikai és szellemi lelassulás, depresszió.
 • Pajzsmirigy túlműködés tünetei: pajzsmirigy megnagyobbodása, kidülledő szemek, hajhullás, hajritkulás, korai őszülés, vérnyomás emelkedése, szapora szívműködés, bőr- és körömproblémák.

Sajnálatos módon a pajzsmirigy alulműködés tünetei és a pajzsmirigy túlműködés tünetei esetében is orvosok sokszor csak legyintenek, és az “öregedés” velejárójának, vagy “alkati” problémának tekintik

A saját érdekedben, ne hagyd magad lerázni! Hogyha a következőket tapasztalod:

 • rossz a közérzeted,
 • túl gyors vagy túl lassú az anyagcseréd,
 • látszólag ok nélkül nehéz híznod vagy fogynod,
 • esetleg a szexuális kedved nem a régi, akkor mindenképpen kérj vizsgálatot!

Ha kiderül, hogy a tüneteket a pajzsmirigyed zavara okozza, jó eséllyel tenni tudsz ellenük. Épp ezért mindig érdemes a probléma végére járni.

Hogy néz ki és mennyibe kerül a pajzsmirigy vizsgálat?

A pajzsmirigy zavarok vizsgálata szerencsére egyszerű eljárás. Egy sima vérvételre van szükség. A vérben lévő azon hormonok szintjét vizsgálják, amelyeket a pajzsmirigy állít elő. (TSH, T3, T4 paramétereket vizsgálja majd a labor).

A hormonok szintjéből könnyen megállapítható a pajzsmirigy zavara. Hogyha kevés hormon van a szervezetedben, akkor pajzsmirigy alulműködés tünetei, túl sok hormon esetében pedig pajzsmirigy túlműködés tünetei lépnek fel.

Ha magánkórházban csináltatod, akkor a vizsgálat ára kb. 10-15 ezer Ft között mozog. Ha a kezelőorvos szükségesnek látja, akkor további vizsgálatokat is javasolhat a diagnózis megerősítésére és pontosítására (pl: ultrahang vizsgálat).

Mit tehetsz, hogyha kiderül nálad a pajzsmirigy zavar?

Jó hír, hogy a pajzsmirigy zavarok kezelhetők.

Kevésbé kellemes belegondolni viszont abba, hogy a pajzsmirigy alulműködés jelei esetén folyamatos hormonpótló gyógyszer szedését javasolják az orvosok. Ezzel kordában tartják a betegséget, de nem szüntetik meg. Ez akár élethosszig tartó gyógyszerszedést is jelenthet rossz esetben.

A pajzsmirigy túlműködés esetén is hosszútávú gyógyszeres kezelés javasolt. A cél itt elsősorban a hormontermelődés korlátozása, csökkentése. A túlműködés esetében a műtéti eljárás is szóba jöhet, azonban ennek lehetősége a tényleges vizsgálatok után derülhet ki.

A megelőzés jobb, mint az élethosszig tartó gyógyszerszedés!

A kevéssé súlyos pajzsmirigy túlműködés vagy alulműködés később jó eséllyel súlyosbodhat. Ekkor viszont már sokkal nehezebb megoldani a problémát. Éppen ezért azt javaslom, hogy mindenképp összpontosíts a megelőzésre.

Figyelj oda a helyes életmódra, az étkezésedre, és a megfelelő étrend-kiegészítők alkalmazására. Erre egy való életben használható természetes megoldás: a szelén fogyasztása.

Hogyan előzheted meg a pajzsmirigy zavarok kialakulását?

A szelén hatása különösen előnyös a pajzsmirigy működésére.

Szelén tabletta nélkülözhetetlen a pajzsmirigy egészséges működéséhez

A szelén létfontosságú a pajzsmirigy egészséges működéséhez

Ennek a következő az oka: Egy felnőtt embernek a pajzsmirigy-szövetei minden más szervhez képest nagyobb arányban tartalmaznak szelént. Egy nemzetközi kutatás kimutatta, hogy a szelén egy olyan nyomelem, amely nélkülözhetetlen a pajzsmirigy megfelelő működéséhez. Idézet a kutatásból:

A szelén megfelelő koncentrációjának fenntartása a pajzsmirigybetegség megelőzésének, és az általános egészség megőrzésének előfeltétele.

A szelén hatásos megelőzés pajzsmirigy alulműködési- és túlműködési problémák ellen egyaránt. Hogyha el akarod kerülni, hogy a pajzsmirigy működési zavarok negatívan befolyásolják az életminőségedet, akkor azt javaslom, hogy mindenképp figyelj oda a megfelelő szelén bevitelre!

Mi a szelén hatása a pajzsmirigy túlműködés és alulműködés megelőzésén túl?

Egy 2017-ben végzett kutatás rendkívül érdekes eredményeket hozott, megmutatva a szelén valódi erejét. Az alábbi területeken mutatott kiemelkedő javulást a szelénbevitel:

1.     Javítja a sperma mennyiségét és a minőségét

A 3 hónapon keresztül szelén tablettát szedő férfiaknál a vizsgálat egyértelműen pozitív eredményeket hozott. A megemelt szelénbevitel következtében a terméketlen férfiak heréi “jobb” munkát végeztek és több, életképesebb, mozgékonyabb spermiumot kezdtek termelni. Emellett a sperma összmennyisége is nőtt.

2.     Fokozza a tesztoszteronszintet

A 3 hónapos szelén kúra után a kísérletben részt vevő férfiak tesztoszteron szintje 23%-al emelkedett.  A szelén hatása olyan csodákra is képes, mint az idősödéssel járó izom- és erővesztés mérséklése és lassítása.

A szelén fokozza a tesztoszteronszintet és javítja a sperma termelődést is

A szelén fokozza a tesztoszteronszintet és javítja a sperma termelődést is

3.     Segíti az immunrendszer megfelelő működését

Mindezek mellett a szelén erős antioxidáns hatással bír. Emiatt elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez. Ez főként igaz akkor, ha más egyéb, erős antioxidáns hatású összetevőkkel kombinálod.

Miért kell ennyire figyelni a szelénre? Nincs elég szelén az ételekben?

Rossz hír, hogy manapság a növények szeléntartalma sokkal kisebb, mint amilyen 100 évvel ezelőtt volt. Így rendkívül nehéz zöldségekkel-gyümölcsökkel a megfelelő szelén mennyiséget a szervezetbe juttatni. Ehhez egy értékes információ vegetáriánusoknak: a brazil dió szeléntartalma kiemelkedően magas.

Bár a brazil dió név egzotikusan cseng, Magyarországon is nagyon egyszerűen beszerezhető. Akár a nagyobb élelmiszeráruházakban (Tesco, Spar), akár internetes kereskedésekben is könnyen megtalálod. Érdemes beraktározni belőle.

Állati eredetű szelénforrásaink főleg a halak és tenger gyümölcsei (az osztriga ezek közül is kiemelkedik), valamint a sonka, tojás és a marhahús. Azonban ezen élelmiszerek szelén tartalma is viszonylag alacsony.

Fentiek miatt azt javaslom, hogy mindenképp szedj egy jó minőségű szelén tablettát. Még jobb lesz szelén hatása, hogyha olyan egyéb hatóanyagokkal kombinálod, amelyek erősítik egymást.

A szelén hiány tünetei

Nézd át figyelmesen az alábbi tüneteket: fizikai fáradékonyság, mentális kimerültség, hajlam a kisebb-nagyobb fertőzésekre, csökkent nemzőképesség, terméketlenség, pajzsmirigy túlműködés jelei, pajzsmirigy alulműködés jelei, fokozott hajhullás, izomvesztés, erőtlenség.

Ha ezekből többet is észlelsz magadon, vagy a pajzsmirigy túlműködés jeleit, esetleg pajzsmirigy alulműködés jeleit tapasztalod, akkor egy mielőbbi orvosi konzultációt javaslok. És ezzel párhuzamosan pedig kezdd el egy szelén tabletta vagy kapszula szedését.

Szelén biztonságos napi mennyisége

Alpha man kapszula szelénnél, és 9 egyéb immunerősítő vitaminnal, és nyomelemmel

Alpha man kapszula szelénnél, illetve 9 egyéb immunerősítő vitaminnal és nyomelemmel

Magyarország lakossága közepesen szelénhiányos kategóriába tartozik, tehát szükséges a szelén pótlása.

Az orvosok legtöbbször 150-200 mikrogramm szelén tabletta mennyiséget ajánlanak csökkent hereműködés vagy pajzsmirigy zavarok esetén. Ez az a mennyiség, amitől a szelén hatása igazán kedvező. (Az Alpha Man kapszulában 200 mikrogramm szelén található).

Ennél többet nem javasolt szedned, ugyanis túl lehet adagolni a szelént is. Ha körmök töredezését, hajhullást, hányigert, ingerlékenységet tapasztalsz együttesen, akkor csökkentsd a napi szelén adagot.

Hogyan szedd a szelént a legjobb hatásért?

Milyen egyéb összetevőkkel erősítheted a szelén a pozitív hatásait?

A nyomelemeket, vitaminokat és mikrotápanyagokat érdemes kombinációban szedni. Így együtt még erősebbek és fokozzák egymás pozitív hatását. Ez különösen jellemző az erős antioxidáns hatással bíró anyagokra. Ezáltal erősebb védelmet nyújtanak a sejteknek az oxidáció, öregedés és elhasználódás ellen.

A szelén és a cink: elsőrangú kombináció

A szelén számára ilyen hatásos “társ” a cink. Együtt fokozott antioxidáns hatással bírnak, valamint a koleszterin- és a vércukorszint szabályozásában is kiemelten fontos szerepük van. A magas koleszterin és az inzulinrezisztencia gyakorlatilag népbetegségek itthon, Emiatt a cink és szelén együtt kifejezetten ajánlott párosítás a mai férfi számára.

Szelén és Q10: a fiatalság receptje?

A Q10 nevű molekula aktív szerepet játszik a szervezet energiaszintjének fenntartásában, valamint különösen hasznos antioxidáns.

Egy svéd kutatás keretében 70 – 88 év közötti emberek 4 éven keresztül szelén és Q10 kombinációját kapták. A szelén – Q10 párosítás rendkívül figyelemreméltó javulást mutatott a szív- és érrendszeri betegségekre visszavezethető halálozásokat tekintve. Emellett egy valóban biztonságos, és könnyen megfizethető támogatást jelent a szervezet számára.

Az Alpha Man kapszula biztonságos arányban tartalmazza mindezen egészségre kiemelten hasznos összetevőket. Az Alpha Man kapszula szelén, cink és Q10 mellett emelt szintű D vitamint, csüdfű gyökeret és ginsenget is tartalmaz, amely egy rendkívül hatásos immunerő növelő készítménnyé teszi.

Alpha Man immunerő multivitamin szelénnel

A pajzsmirigy védelmére, az immunrendszer erősítésére, a tesztoszteron szint fokozására és a keringési rendszer támogatására az Alpha Man készítményt javaslom.

Elsőrangú megoldás D vitamin, szelén, cink, Q10, és B6 vitamin együttes és biztonságos pótlására is.

Az Alpha Man elsősorban immunerősítésre, vérkeringés javítására, és a szexuális képességek növelésére szolgáló multivitamin férfiaknak. Többek között emelt szintű D-vitamint, szelént, Q10-et, cinket, különösen hatásos csüdfű gyökeret, ginsenget, arginint és B6 vitamint is tartalmaz. A termék összetevőit, azok ideális mennyiségét Magyarország vezető élelmiszer-szakértője állította össze. Mindösszesen 10 féle vitamin, nyomelem és mikrotápanyag egyedi kombinációja speciálisan férfiak számára készült.

Alpha Man: Kitűnő immunerősítő és potencia fokozó vitamin férfiaknak

Alpha Man: Kitűnő immunerősítő és potencia fokozó vitamin férfiaknak

Ezen hatóanyagok bármelyike egyesével megvásárolva önmagában több ezer Ft lenne. Ezért az Alpha Man immunerő növelő kapszula ár-érték arányban kiemelten kedvező. Az Alpha Man egy különösen hatásos potenciafokozó és multivitamin kombináció.

Milyen eredményeket érhetsz el az Alpha Man használatával?

 • Erősíti az immunrendszert: emelt szintű D-Vitamin, B6 vitamin, ginseng és csüdfű gyökér tartalmával teljeskörű támogatást biztosíthatsz az immunrendszered számára.
 • Erősíti a szexuális képességeket: Magas cink, szelén, ginseng és arginin tartalmával emeli a tesztoszteron szintet, és fokozza a potenciát, emellett egészséges módon növeli a libidódat.
 • Egészségesebb vérkeringés: A csüdfű gyökér támogatja a keringési rendszer egészségét. Az arginin hatékony az érelmeszesedés megelőzésében és visszafordításában.
 • Állóképesség és vitalitás javítása: A Maca gyökér hozzájárul az optimális állóképesség és vitalitás fenntartásához.
 • Támogatja a pajzsmirigy működését: 200 mikrogramm szelén tartalmával tökéletes szelén forrást biztosít a pajzsmirigy problémák megelőzésére.
 • Nincs mellékhatása: Cukorbetegek, vérnyomás betegek is gond nélkül szedhetik.

Az Alpha Man OÉTI notifikációval rendelkező, legális, megbízható kiemelt hatásfokú multivitamin készítmény. OÉTI notifikációs száma: 22208/2019. Az Alpha Man kapszula teljes biztonsággal fogyasztható bármilyen életkorban.

Szelén pótlásra és immunerősítésre rendelj Alpha Man immunerő növelő készítményt itt:

 • Alpha Man immunerő növelő

 • Alpha Man 2 doboz ingyen szállítással

 • Alpha Man 5+1 doboz ingyen szállítással


Olvass további érdekes cikkeket a témában:

Potencianövelés házilag

Ismerj meg 4 egyszerűen és gyorsan elkészíthető potencianövelő ételt. Adj egy extra löketet a libidódnak és a potenciádnak!

Gyömbér hatása: kitűnő megoldás az immunrendszer erősítésére

A gyömbérről írt cikkek többségéből hiányoznak az igazán használható tanácsok. Például: Kinek és hogyan segít? Hogyan készítsd el a gyökerét? Mekkora a napi maximális mennyiség, és mi a mellékhatása?

Szólj hozzá

Mi a süti?

A számítógép merevlemezéről egy weboldalra megküldött információkat nevezzük ” süti”-nek. A sütik nem számítógépes programok, csupán kis információs fájlok, amelyek lehetővé teszik, hogy egy weboldal a felhasználó böngészési szokásairól adatokat rögzítsen. A legtöbb weboldal használ sütiket, mivel ezek hozzájárulnak az internetes felhasználói élmény kényelmesebbé tételéhez. A sütik segítségével a weboldal személyre szabott szolgáltatásokat nyújthat (például megjegyzi a bejelentkezési adatokat, bevásárlókosárba helyezett termékeket vagy az adott felhasználó számára releváns tartalmakat).

Különböző típusú sütik léteznek: időleges sütik (munkamenet süti), amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek. Léteznek állandó sütik, amelyeket a böngésző nem töröl, hanem törlésig vagy érvényességük lejártáig aktívak maradnak (amely attól függ, hogy a weboldal milyen időszakot adott meg a sütik élettartamaként).

Hogyan törölhetők a sütik?

A legtöbb böngésző automatikusan fogadja a sütiket. A sütiket a felhasználó a böngészőjében kikapcsolhatja, de ha ezt teszi, sok olyan funkciót veszíthet el, amelyek a weboldal megfelelő használatához szükségesek. További információkért a sütikre vonatkozóan, látogass el a allaboutcookies.org/ weboldalra, amely átfogó és független tájékoztatást nyújt a sütik letiltásáról a böngésző beállításaiban, illetve a számítógépen található sütik törléséről.

A mobiltelefonon található sütik törléséről olvasd el a konkrét telefonkészülék használati útmutatóját.

A potencianovelo-szerek.hu weboldalon használt sütik listája

A személyre szabott felhasználói élmény biztosításához ez a weboldal sütiket használ. Ahányszor belépsz az oldalra, az oldal a számítógépedre sütiket küld, illetve azokhoz fér hozzá. A használt sütik listája:

Kategória Cél Élettartam 1. vagy 3-ik fél cookie
Feltétlenül szükséges sütik A bejelentkezési állapot kezelése Munkamenet cookie 1. fél cookie
Feltétlenül szükséges sütik A felkeresési forgalom támogatása Munkamenet cookie 1. fél cookie
Teljesítmény sütik A weboldal látogatottságának követése Munkamenet és állandó sütik 3-ik fél cookie

1) Feltétlenül szükséges sütik: ezek a sütik a weboldal használatához szükségesek, lehetővé teszik a weboldal funkcióinak igénybe vételét, például a weboldal biztonságos részeihez való hozzáférést. Ezek nélkül néhány kért szolgáltatást, például a regisztrált felhasználók számára történő gyorsított vásárlást nem tudjuk nyújtani.

2) Teljesítmény sütik: ezek a sütik információkat gyűjtenek a felhasználó weboldal használatáról, például, hogy mely oldalakat látogatja leggyakrabban, vagy milyen hibaüzenetet kap a weboldalról. Ezek a sütik nem gyűjtenek a látogatót azonosító információkat. A sütik által gyűjtött információk általánosak és névtelenek. Csak a weboldal működésének javítására használhatók.

3) Funkció sütik: ezek a sütik lehetővé teszik a felhasználó választásainak rögzítését (például megadott név, nyelv vagy régió) és bővített, személyre szabott funkciók használatát teszik lehetővé. Az ezen sütik által gyűjtött információk névtelenek is lehetnek és nem alkalmasak a más weboldalak látogatásának követésére.

Jelen Jogi Nyilatkozat, Adatvédelmi Nyilatkozat és a Süti tájékoztató elfogadásával, valamint a weboldal látogatásával és használatával elfogadod a sütik használatát. A sütik használatát elfogadhatod a web böngészőben megadott beállításokkal is.


Click to enable/disable Google Analytics tracking code.

Click to enable/disable Google Fonts.

Click to enable/disable video embeds.

Adatkezelési tájékoztató

Ez a weboldal „cookie-kat” más néven „sütiket” használ.